24 Ocak 2019 Perşembe




Peygamber Efendimizin (s.a.v) okuduğu salavatı şerifelerin Arapça okunuşları ve anlamları…
Peygamberimizin (s.a.v) okuduğu salavatlar…
  • Arapça:
اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى آلِ مُحَمَّدٍ، كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ، وَعَلٰى آلِ إِبْرَاهِيمَ، إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ، اَللّٰهُمَّ بَارِكْ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَعَلٰى آلِ مُحَمَّدٍ، كَمَا بَارَكْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ، وَعَلٰى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ، كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ، وَبَارِكْ عَلٰى مُحَمَّدٍ، وَآلِ مُحَمَّدٍ، كَمَا بَارَكْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ وَآلِ إِبْرَاهِيمَ
اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ، وَأَزْوَاجِهِ، وَذُرِّيَّتِهِ، كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ، وَبَارِكْ عَلٰى مُحَمَّدٍ، وَأَزْوَاجِهِ، وَذُرِّيَّتِهِ، كَمَا بَارَكْتَ عَلٰى آلِ إِبْرَاهِيمَ، فِي الْعَالَمِينَ، إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ وَعَلٰى آلِ مُحَمَّدٍ وَأَزْوَاجِهِ وَذُرِّيَّتِهِ كَمَا صَلَّيْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ وَعَلٰى آلِ إِبِرَاهِيمَ وَبَارِكْ عَلٰى مُحَمَّدٍ النِّبِيِّ الأُمِّيِّ وَعَلٰى آلِ مُحَمَّدٍ وَأَزْوَاجِهِ وَذُرِّيَّتِهِ كَمَا بَارَكْتَ عَلٰى إِبْرَاهِيمَ وَعَلٰى آلِ إِبْرَاهِيمَ فِي الْعَالَمِينَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ.
  • Türkçe Anlamı:
“Allah’ım! İbrâhim’e ve âline salât ettiğin gibi Muhammed’e ve âline de salât eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin, Allah’ım! İbrâhim’e ve âline bereket ihsân ettiğin gibi Muhammed’e ve âline de bereketler ihsân eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin.
Allah’ım! İbrâhim’e salât ettiğin gibi Kulun ve rasûlün Muhammed’e salât eyle! Allah’ım! İbrâhim’e ve âline bereket ihsân ettiğin gibi Muhammed’e ve âline de bereketler ihsân eyle.
Allah’ım! İbrâhim’e, zevcelerine ve zürriyetine salât eylediğin gibi, Muhammed’e, zevcelerine ve zürriyetine de salât eyle! Allah’ım! Âlemlerde İbrâhim’in âline bereket ihsân ettiğin gibi Muhammed’e, zevcelerine ve zürriyetine de bereketler ihsân eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin. Allah’ım! İbrâhim’e ve âline salât ettiğin gibi, kulun ve rasûlün Muhammed’e, âline, zevcelerine ve zürriyetine salât eyle. İbrâhim’i ve İbrâhim âilesini bütün âlemlerde mübârek kıldığın gibi, ümmî peygamber Muhammed’i, âlini, zevcelerini, zürriyetini de, mübârek kıl. Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin.”
Kaynak: Yrd. Doç Dr. Veysel Akkaya, Kalplere Şifa Salavat ve Dualar, Erkam Yayınları
Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-Efendimiz’in bizzat kendisinin öğrettiği salavat-ı şerife:
Ebû Muhammed Ka’b bin Ucre -radıyallâhu anh- şöyle anlatır:
Birgün Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- yanımıza gelmişti. Kendisine:
“–Yâ Rasûlallâh! Sana nasıl selâm vereceğimizi öğrendik, ancak sana nasıl salavât getireceğiz?” diye sorduk. O da şöyle buyurdu:
,
Anlamı:
“–«Allâh’ım! (İbrâhîm’e ve) âline salât (rahmet) ettiğin gibi Muhammed’e ve âline de salât et. Şüphesiz Sen övülmeye lâyık ve yücesin. Allâh’ım! (İbrâhîm’e ve) âline hayır ve bereket lutfettiğin gibi Muhammed’e ve âline de hayır ve bereket ihsân et. Şüphesiz Sen övülmeye lâyık ve yücesin!» deyiniz.” (Buhârî, Deavât 32; Tirmizî, Vitir, 20; İbn-i Mâce, İkâme, 25)
Okunuşu: 
Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.
Allâhümme barik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ barekte alâ İbrahîme ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.
 Kaynak: Osman Nuri Topbaş, Kur’ân-ı Kerim Işığında Nebiler Silsilesi – 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder